Confidenţialitate

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății a fost modificat, elevii ar putea reveni în școli de miercuri | AUDIO

A fost modificat ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind localitățile unde școala începe complet în format fizic, în baza incidenței COVID sub 1 la mie. Documentul a plecat la publicare în Monitorul Oficial  iar mâine va fi convocat Comitetul pentru Situații de Urgență București, pentru a emite decizia prin care, de miercuri, toți elevii bucureșteni vor putea reveni în bănci.

Rata de infectare în București a scăzut astăzi la 0,94 la mie iar prefectul Capitalei, Alin Stoica, vrea să fie sigur că trendul descendent se menține:

”Așteptăm să vedem și mâine că incidența este pe trend descendent în continuare, avem legătura cu DSP și cu Inspectoratul Școlar, și, da, dacă rămâne sub 1 la mie și trend descendent, de miercuri ar putea să se deschidă școlile pentru toți elevii. Așteptăm măcar o zi-două să vedem că trendul descendent continuă tocmai ca să nu fim nevoiți să deschidem-închidem școlie.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Peste 157.000 de elevi din Capitală participă acum la cursuri în clase, iar peste 115.500 de elevi – învață online. Sunt confirmați cu COVID 43 de elevi, iar cursurile în 31 clase sunt suspendate. De asemenea, sunt confirmați cu boala 20 de angajați din școli – arată datele furnizate de prefectul Capitalei. Alin Stoica spune ca s-au luat deja mai multe măsuri de siguranță.

”Deja, școlile funcționează pentru că ciclul primar și cele terminale funcționează deja în acest format fizic. Sunt doar clasele care învățau online și trebuiau să revină. Evident, îi reprimim pe profesori. Am dat măsura aceea de a evita aglomerarea în jurul școlilor, obligatorie purtarea măștii în afară, alte măsuri deocamdată nu luăm, dar dacă se impune, desigur la solicitarea Inspectoratului și DSP vom acționa”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aproape 7.800 de elevi din București au cerut – din motive medicale -să facă în continuare cursuri online și după ce se vor relua orele cu prezență fizică, în bănci.  Din motive de infrastructură, de miercuri, 5 unități de învățământ unde învață aproape 3000 de elevi vor continua cursurile online.