Confidenţialitate

Ordin: UPU, obligate să preia toți pacienții aduși de ambulanțe. Medicii spun că este greu de aplicat | AUDIO

Spitalele vor fi obligate să primească pacienți aduși cu ambulanța, indiferent dacă mai au sau nu locuri libere.

Un ordin semnat de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat prevede că spitalele nu au dreptul să restricționeze accesul ambulanțelor la unitățile de primiri urgențe, ci trebuie să preia pacienții în cel mai scurt timp, astfel încât, echipajul de la ambulanță să se elibereze în cel mult o oră de la sosire.

Este foarte greu de pus în practică o astfel de măsură – spune Andreea Moldovan, director medical al Spitalului Boli Infecțioase Brașov.

Medicul spune că spitalele erau și până acum obligate să consulte toți pacienții, dar situația este critică în prezent, pentru că nu sunt locuri:

Din păcate, numărul locurilor este absolut limitat. Noi ne-am sfătuit să scădem durata de internare, să externăm pacienții când nu mai au nevoie de patul de spital. Dar un astfel de ordin care să fie realizabil, sinceră să fiu nu văd cum poate fi aplicat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Andreea Moldovan spune că a crescut numărul pacienților care ajung la spital cu forme grave de COVID-19 și se întâmplă acest lucru pentru că mulți apelează prea târziu la doctor.

Din păcate, mulți se prezintă tardiv la consult și la medic, după ce s-au tratat cu diferite antibiotice. (…)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov spune că e nevoie de măsuri mult mai ferme pentru a combate răspândirea noului coronavirus și nu crede că închiderea parcurilor pe timp de noapte, soluție propusă de autoritățile de la București, ar ajuta prea mult.

Începe să semene treaba de acum cu cea de urgență din aprilie. Aș spune mai curând mall-uri, magazine mari, locuri de întâlnire, piețe, acolo am fi mult mai eficienți. Este important să se sublinineze rata mare de transmitere a infecției în colectivități, adică la locul de muncă sau între prieteni.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.