Orchestre de top, la Festivalul Internaţional George Enescu 2015

Orchestre din top 20 cele mai bune ale lumii în acest an vor concerta pe scena ediției din acest an a Festivalului Internațional George Enescu.

Desemnate recent de prestigioasa publicație Gramophone drept cele mai bune 4 orchestre ale momentului, Royal Concergebouw Amsterdam, Filarmonica din Berlin, Orchestra Filarmonicii din Viena, precum și London Symphony Orchestra vor susține concerte la București.

Filarmonica din Berlin va susține un concert extraordinar în Festivalul Enescu pe 3 septembrie, la Sala Palatului, avându-l la pupitru pe legendarul dirijor Sir Simon Rattle. Orchestra va fi prezentă în premieră în România, după 15 ani de negocieri.

Royal Concertgebouw Amsterdam, “orchestra cu cel mai catifelat sunet din lume”, potrivit criticilor de specialitate, revine în Festivalul Enescu. Orchestra a fost prezentă în 3 ediții precedente. Anul acesta, va concerta pe 19 septembrie și pe 20 septembrie. La pupitrul orchestrei se va afla unul dintre muzicienii în plină ascnesiune internațională, dirijorul de origine letonă Andris Nelsons căruia revista BBC Music îi dedică un portret chiar în numărul curent, de iulie.

London Symphony Orchestra (8 și 9 septembrie, Sala Palatului) va fi dirjată de Ion Marin.

Concertul susținut de Orchestra Filarmonicii din Viena, pe 16 septembrie, la Sala Palatului, va marca şi prezenţa ca solistă a sopranei Valentina Nafornița, care a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București.

Festivalul George Enescu se va desfăşura între 30 august şi 20 septembrie, la București.