Orban: Vom adopta decizia privind deschiderea restaurantelor de la 1 septembrie | AUDIO

Guvernul s-a reunit în ședință joi seara, cu o întârziere de o oră și 20 de minute.

Este ședința în care ar trebui adoptate noile măsuri pentru reluarea activității în restaurante, teatre și cinematografe.

Numai că aceste măsuri încă nu au fost aprobate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Premierul a spus că se va lua o pauză din ședința de Guvern, se vor aproba măsurile în Comitet, iar apoi se va relua ședința miniștrilor pentru a le adopta:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că se va adopta în CNSU decizia de redeschidere a restaurantelor, teatrelor și cinematografelor de la 1 septembrie, iar ulterior aceasta va fi transpusă în hotărâre de guvern.

„După prezentarea actelor normative vom adopta în CNSU decizia pe care trebuie să o transpunem în Hotărâre de Guvern până la data de 1 septembrie privitoare la deschiderea activităților culturale în spații închise de la data de 1 septembrie.

E vorba de spectacole, teatre, concerte, cinematografe. De asemenea, va trebui să adoptăm regulile privind reluarea activității pentru restaurante în spații închise, restaurante ale hotelurilor, ale motelurilor și ale pensiunilor”, a spus premierul.

„Va trebui un ordin comun care trebuie deja pus în dezbatere publică de mâine, ordin comun al Ministerul Culturii cu Ministerul Sănătății, iar în privința activităților de servire a mesei în spații închise, de asemenea, va trebui un ordin comun al Ministerului Sănătății, cu Ministerul Economiei și cu președintele ANSVSA.

Va trebui să asigurăm niște reguli care să reducă la maximum posibil răspândirea virusului odată cu reluarea acestor activități”, a mai spus Ludovic Orban.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS