Confidenţialitate

Orban, “stupefiat” de decizia CNCD în cazul Iohannis | AUDIO

Premierul a reacționat, miercuri, față de sancțiunea dictată de Consiliul Național de Combatere a Discriminării în cazul șefului statului.

Klaus Iohannis a fost amendat cu 5.000 de lei, pentru recentele afirmaţii referitoare la presupusă înțelegere între PSD și UDMR pentru susținerea inițiativei privind Autonomia Ținutului Secuiesc. Președintele a susținut că PSD că „vrea să dea Ardealul ungurilor”.

“Am rămas stupefiat de decizia de astăzi a așa-zisului Consiliu Național pentru Combaterea Discriminării. O majoritate PSD-UDMR a luat o decizie care nu are nicio legătură cu legea și cu regimul sancționatoriu pentru discriminare”, a spus Ludovic Orban.

“Președintele este victima unei decizii pur politice. Arată clar că toate instituțiile cotropite de PSD iau decizii împotriva Constituției”, a adăugat șeful executivului.

“Condamn acest comportament neconstituțional, ilegal al unor reprezentanți PSD ce dețin majoritatea și au transformat o instituție care trebuie să apere drepturile în una ce se află la cheremul PSD”, a adăugat Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

X