Orban spune că Renault România nu va face concedieri | AUDIO

Premierul Ludovic Orban a declarat că din discuțiile avute cu reprezentații grupului Dacia-Renault nu a tras o concluzie referitoare la o eventuală restrângere a activității companiei în România sau la intenția de a face concedieri, deși compania a anunțat vineri dimineață că intenționează să restrângă activitatea din România.

Renault nu a menționat însă dacă și angajații români vor fi afectați de valul de concedieri la nivel mondial.

”În toate discuțiile pe care le-am avut cu managementul companiei din România nu am tras nicio concluzie prin care să existe vreo decizie a managementului companiei din România privitor la restrângerea unor activități sau la intenția de a face concedieri.

Sigur, totul depinde de piață, de comenzile existente, dar în România grupul Renault are o activitate extrem de profitabilă, benefică și e o activitate care, din punctul nostru de vedere, trebuie să continue. Convingerea mea e că problemele care au existat nu sunt provocate de activitatea din România, pentru că activitatea din România este o activitate extrem de profitabilă, o activitate bine organizată care avantajează grupul Renault în ansambul său”, a declarat premierul Ludovic Orban.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Renault a anunțat vineri dimineață un plan pentru reducerea costurilor fixe cu peste 2 miliarde de euro pe parcursul a trei ani. Între măsuri se numără suspendarea proiectelor în România și Maroc și ajustarea a 4.600 de posturi în Franța a peste 10.000 de alte posturi în restul lumii, unde Grupul este prezent.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS