Confidenţialitate

Orban susține că nu va căuta să afle cine l-a surprins fumând în biroul de premier | AUDIO

Premierul admite că a greşit atunci când a fumat în biroul său şi nu a respectat obligaţia de a purta mască într-o incintă.

Ludovic Orban consideră că toţi cei care comit greşeli trebuie amendaţi “indiferent ce funcţie au”.

Șeful executivului a declarat, luni seară, la Digi 24, că nu a făcut “anchetă” să afle cine a realizat fotografia de la care a izbucnit scandalul şi nici nu va face acest lucru, întrucât ea reflectă o realitate pe care a recunoscut-o şi pentru care şi-a cerut scuze.

Ludovic Orban spune că a plătit amenda maximă pentru contravenţiile comise, suprinse în fotografia făcută de ziua sa de naștere.

Premierul îi sfătuieşte pe toţi tinerii să nu încerce să fumeze, pentru că acest viciu are consecinţe nefaste.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Difuzarea acelei poze poate să aibă un efect negativ. Eu, ca prim ministru, fumez. Dacă poza aia e văzută de copii, s-ar putea să mă folosească ca exemplu. Eu nu vreau să fiu un astfel de exemplu. Aşa nu, le spun tuturor tinerilor care au văzut, să nu se apuce de fumat dacă pot. Eu m-am apucat de la 17 ani, fumez de 40 de ani, mi-aş dori să mă las de fumat şi o să încerc să mă las de fumat”, a afirmat premierul.

Întrebat dacă a fost prima oară când a încălcat regulile stabilite de propriul guvern, premierul a precizat că poartă mască “peste tot în spaţiile publice” şi că se întâmplă să scoată masca de protecţie atunci când este singur în biroul său, cu o singură persoană.

Ludovic Orban a mai observat vă fotografia respectivă a fost “promovată de PSD asiduu”. “Le atrag atenţia să ridice piatra mai dacă sunt convinşi că nu au păcătuit, dar dacă stau şi mă uit la PSD nu prea are cine să ridice piatra, iar piatra pe care o ridică cu siguranţă nu mă nimereşte pe mine, atunci când vine din partea PSD”, a spus premierul.