Orban: Se redeschid sălile și bazinele pentru sportivii profesioniști. Concerte, cu cel mult 500 de spectatori | AUDIO

Guvernul modifică, în ședința de joi seara, hotărârea privind starea de alertă pentru a permite relaxarea restricțiilor în mai multe domenii de activitate, începând de luni.

Premierul a prezentat câteva schimbări convenite în Comitetul pentru Situații de Urgență.

“Se permite organizarea și desfășurarea în bazine aflate în aer liber sau acoperite, a activităților de pregătire fizică a sportivilor profesioniști, și a competițiilor sportive, tot fără participarea spectatorilor. Deasemenea, se permite desfășurarea de către sportivii profesioniști a pregătirii fizice în spații închise, numai cu respectarea regulilor de distanțare între participanți, astfel încât să se asigure minimum 7 mp per persoană, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilită”, a anunțat Ludovic Orban .

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2020/05/28mai-21-Orban-antrenamente-si-competitii-in-bazine.mp3?_=1
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și spectacolele în aer liber vor fi permise, însă cu un număr limitat de participanți și purtarea obligatorie a măștilor.

“Este permisă organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum și a festivalurilor publice și private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori, cu locuri pe scaune, aflate la o distanță de minimum 2 metri și cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Deasemenea, se permite organizarea și desfășurarea de spectacole în sistemul drive-în, cu condițiile ce vor fi  stabilite prin ordin comun”, a explicat șeful executivului.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2020/05/28mai-21-Orban-spectacole-drive-in-si-cu-masca-pe-figura.mp3?_=2
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Miniștrii din domeniile implicate au primit temă să elaboreze ordinele commune  care să stabilească noile condiții după care , din 1 iunie, vom putea merge la plajă, la terase sau la spectacole.

“Toți miniștrii care trebuie să emită ordinele comune vor trebui să lucreze până la 1 iunie, pentru elaborarea ordinelor comune și pentru publicarea lor în monitorul oficial, astfel încât toți administratorii de plajă, toți patronii de companii care au terase, toți transportatorii rutieri, și toate celelalte categorii de agenți economici și, deasemenea, și cetățenii români, să cunoască foarte bine regulile ce trebuie respectate odată cu deschiderea acestor activități”, a transmis Ludovic Orban.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2020/05/28mai-21-Orban-faceti-ordinele-comune-pina-pe-1-iunie.mp3?_=3
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.