Orban: Rămân închise restaurantele, sălile de spectacol și cele în care se organizează evenimente și după 1 iunie | AUDIO

Sălile de spectacol și cele în care se organizează evenimente, dar și restaurantele vor rămâne închise și după 1 iunie, a anunțat în această dimineață premierul Ludovic Orban.

Angajații din aceste domenii vor primi șomaj tehnic din partea statului în continuare, până ce statul va permite redeschiderea lor.

Pe lângă restaurante și săli de spectacol, ar putea rămâne închise și mall-urile, însă premierul nu a luat încă o decizie.

Este așteptat un anunț și în ceea ce privește activitatea creșelor și a altor instituții în care copiii pot sta în timpul verii, cât timp părinții sunt la serviciu.

Deocamdată, prim ministrul a anunțat că cei care nu se pot întoarce la serviciu de la 1 iunie, vor primi șomaj tehnic în continuare, iar angajatorii celor care revin la muncă de luni, vor ajutați cu cel puțin o treime din banii necesari achitării salariilor.

”Vom acorda, practic, plata unei sume, încă nu am stabilit cuantumul, depinde de resursele de care dispunem, între 35 și 45%, vom lua măsuri active pentru reluarea activității de către angajații care au fost în șomaj tehnic. Vom prelungi durata de acordare a șomajului tehnic până la 1 iunie, iar după data de 1 iunie vom menține șomajul tehnic, dar numai către angajații companiilor din domenii în care se mențin restricțiile: domeniul spectacolelor, evenimentelor culturale, restaurantelor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • premierul Ludovic Orban

 

Comitetul Special pentru Situații de Urgență se întrunește joi seara pentru a scrie deciziile obligatoriu de respectat după 15 mai, au precizat pentru Europa FM surse guvernamentale.

Se va apela la decizii impuse de acest Comitet în contextul în care proiectul de lege privind instituirea stării de urgență de vineri nu va fi în vigoare de la 15 mai.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS