PNL îl propune premier tot pe Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, înaintea consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că propunerea liberalilor pentru funcția de premier este ”în persoana președintelui PNL, subsemnatul, Ludovic Orban”.

Întrebat dacă ALDE susține PNL, Orban a zis că „nu a existat, până în momentul de față, nicio discuție oficială”.

„Vom avea în perioada următoare discuții cu toți partenerii politici. Vor fi purtate din acest moment, din care a fost mandatată echipa de negocieri”, a completat el.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acesta a adăugat că liberalii au decis să susțină obiectivul președintelui Iohannis de convocare a alegerilor anticipate:

”Decizia noastră este de a contribui la respingerea celor două propuneri de guvern care vor fi formulate, pentru a face posibile alegerile anticipate, de a contribui la îndeplinirea condițiilor constituționale care să permită președintelui să dizolve Parlamentul”, a spus liderul PNL.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ludovic Orban a mai spus că echipa de negociere a PNL va purta discuții cu partenerii politici „pentru a defini o poziție comună care să determine declanșarea anticipatelor”. Președintele liberalilor consideră că USR, PMP, ALDE, grupul minorităților au fost alături de liberali în multe cazuri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS