Confidenţialitate

Orban, PNL: Sunt 225 de voturi pentru Guvernul propus

Premier desemnat, liberalul Ludovic Orban susține că are asigurate 225 de voturi pentru învestirea formulei sale de guvern şi mai există angajamente din partea a cel puţin 9 parlamentari în acest sens.

“Voturi instituţionale sunt 225 ale formaţiunilor politice care au declarat susţinerea. Mai avem angajamente de vot, astăzi, din partea a cel puţin nouă parlamentari. Dar, aşa cum v-am explicat, am angajat discuţii cu foarte mulţi parlamentari, individual”, a declarat, duminică, liderul PNL.

Potrivit lui, liberalii vor negocia în continuare cu parlamentarii Pro România pentru a-i convinge să nu boicoteze, alături de PSD, şedinţa Parlamentului în care va fi votat noul executiv.

“Vom discuta în continuare cu parlamentari Pro România pentru a participa efectiv, pentru a nu urma boicotul pe care îl pune la cale PSD, astfel încât să avem o procedura normală de învestire”, a arătat Orban.

Întrebat dacă va relua discuţiile şi cu liderul Pro România, Victor Ponta, Ludovic Orban a răspuns: “În măsura în care există deschidere şi de partea cealaltă”.