Confidenţialitate

Orban: Orice încercare de prelungire a mandatului Parlamentului generează consecințe negative

Orice încercare de a prelungi mandatul actualului Parlament va genera consecințe negative pentru România, pentru că acesta este dominat de PSD „la fel de retrograd și la fel de înclinat să facă rău României”, a spus, vineri, premierul Ludovic Orban

„Eu sunt un democrat convins, iar democrația funcționează prin alegeri. Oamenii decid cui conferă puterea prin vot. Din punctul meu de vedere, mandatul actualului Parlament expiră pe 20 decembrie și ținând cont de structura actualului Parlament, care este departe de a reflecta opțiunile actuale ale populației, actualul Parlament cu cât își încetează mai repede mandatul, cu atât e mai bine pentru România”, spune Ludovic Orban.

Premierul apreciază că este nevoie de un parlament care să fie „oglindă fidelă nevoilor și aspirațiilor românilor”.

„Orice încercare de a prelungi mandatul actualului parlament va genera consecințe negative pentru România, pentru că actualul parlament este dominat de un PSD la fel de retrograd, la fel de rupt de realitățile econoice și la fel de înclinat să facă rău României”, adaugă liderul liberal.

Un proiect prin care alegerile parlamentare ar fi amânate până la data de 14 martie 2021 a fost depus la Senat de un deputat independent, fost USR. CCR a hotărât joi că legea prin care Legislativul poate decide data alegerilor parlamentare din acest an este constituțională

Este posibil ca un proiect privind amânarea alegerilor să fie depus la Parlament, a declarat joi seara președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Guvernul a decis ca data alegerilor parlamentare să fie 6 decembrie.