Orban: Nu există niciun proiect pentru creșterea vârstei de pensionare

Premierul Ludovic Orban susține că în anumite domenii, cum sunt educaţia, cultura, sănătatea, sunt persoane care pot să lucreze şi după vârsta de 65 de ani, în măsura în care îşi păstrează capacitatea de a lucra până la o vârstă – până la 70 de ani, de exemplu.

„Trebuie să li se permită să decidă ei dacă lucrează până la vârsta respectivă”, a raspuns Ludovic Orban, întrebat dacă există la Ministerul Muncii un proiect pentru creșterea vârstei de pensionare.

Premierul a mai spus că decizia dacă vor să continue să lucreze după vârsta de 65 de ani aparține persoanelor în cauză, în acest caz a cadrelor didactice.

Chestionat, la finalul dezbaterii „Dialog pentru dezvoltare”, organizată de Confederația Patronală Concordia, dacă are în vedere Ministerul Muncii un astfel de act normativ, șeful Executivului a răspuns: „Nu există încă. Eu am dat un răspuns la întrebarea legată de faptul că pot să rămână în educaţie, în anumite şcoli, catedre neacoperite, pentru că aceste ore sunt ţinute de profesori pensionari şi am dat o posibilă soluţie”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS