Confidenţialitate

Orban, la închiderea urnelor: PNL este câștigătorul alegerilor

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, la închiderea urnelor că PNL a câștigat alegerile, chiar dacă sondajele de opinie îi clasează pe locul al doilea.

„Rezultatul alegerilor îl vom cunoaște după finalizarea procesului electoral. Având în vedere că în cercetările sociologice nu sunt cuprinse voturile între 19.30 și 21.00, nu sunt cuprinse alegerile din Diaspora și care au votat după ora 19.00, PNL consideră că este câștigătorul acestor alegeri, atât câștigătorul moral, cât și câștigătorul la finalizarea procesului de numărare a voturilor”, a spus Orban.

Orban a solicitat delegaților din secțiile de votare să fie atenți să se respecte votul românilor.

„Solicit către toți delegații din sediile de votare ai formațiunilor politice democratice pro-europene care respectă democrația să fie extrem de atenți la procesul de numărare a voturilor. Nu spun întâmplător acest lucru, pentru că noi cunoaștem obiceiurile celor cu care ne luptăm de 30 de ani.

Partidul Social Democrat câștigă alegerile parlamentare, potrivit sondajului exit-poll realizat de CURS-Avangarde, cu 30,5%, urmat de Partidul Național Liberal, cu 29%.