Confidenţialitate

Orban: Insula Belina revine în administrarea statului | AUDIO

Șeful guvernului a anunţat, joi, că Insula Belina şi Braţul Pavel revin în administrarea statului.

“Am o veste bună să vă dau. După o lungă perioadă în care Insula Belina şi Braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD-ului şi ai lui Dragnea, astăzi [joi – n. red] , Insula Belina va reveni în administrarea statului. Astăzi se semnează procesul-verbal de preluare de către Apele Române a Insulei Belina şi a Braţului Pavel, iar preluarea – de asta a şi apărut o întârziere faţă de planul pe care l-am avut – se va face fără contractele pe care le încheiase Consiliul judeţean, adică beneficiarul îl ştiţi foarte bine: Tel Drum. Practic, preluarea va fi curată”, a declarat Ludovic Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

Ministerul Mediului va pregăti o hotărâre de Guvern referitoare la modul de administrare a Insulei Belina.

“Sigur, după aia, trebuie văzut tot ce s-a construit în mod ilegal în Insula Belina şi trebuie dispuse toate măsurile necesare. Aici, Ministerul Mediului va trebui să vină cu o hotărâre de Guvern, în care să reglementăm toate aspectele legate de modul de administrare a Insulei Belina şi a Braţului Pavel. (…) Aşteptăm hotărârea de Guvern cu celeritate, astfel încât să încheiem acest episod trist în care baroni roşii au încercat să transforme în moşie proprie, practic, proprietăţi ale statului român”, a adăugat șeful executivului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cele două obiective, peste 300 de ha de teren situate în albia minoră a Dunării, au fost trecute în domeniul public al județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pe când era condus de social-democratul Liviu Dragnea, “în vederea reabilitării și valorificării cadrului natural al zonei Dunării – Belina-Brațul Pavel”.

Declarativ, planul era construirea unui parc public de agrement. În schimb, zona a devenit un domeniu privat de pescuit.

Păguboasa afecere a fost anchetată de procurorii anticorupție, care au calculat prejudiciul la 3 milioane de euro.