Confidenţialitate

Orban, explicații în Parlament despre bugetul pe 2021. Discuții tensionate | AUDIO

Premierul Ludovic Orban a mers în Parlament pentru a da explicaţii despre bugetul pentru anul viitor.

Premierul s-a declarat suprins de chemarea la Ora Premierului, mai ales că România se află în an electoral, iar bugetul pentru anul viitor trebuie prezentat de viitorul executiv în termen de 15 zile de la învestire.

Oarecum mă surprinde această chemare din partea grupului PSD, care a deținut guvernarea trei ani și s-a dovedit că a nesocotit reglementările legale. Să n-aveți nicio emoție că guvernul pe care-l conduc are capacitatea de a pune pe masa Parlamentului realist.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Orban a declarat că guvernul pe care îl conduce nu va introduce noi taxe și impozite în 2021 prin legea bugetului pe anul viitor: “Orice creștere de venituri va avea la bază eficientizarea ANAF, digitalizarea colectării taxelor și impozitelor, reducerea evaziunii fiscale”, a precizat premierul.

Social democraţii, prin vocea lui Marcel Ciolacu, au acuzat guvernul de incompetenţă pentru că vrea să crească taxele şi impozitele şi pentru că nu a găsit bani pentru creşterea pensiilor şi a salariilor profesorilor la cuantumul stabilit de Parlament:

Domnule Orban. Uitați-vă în oglindă. Acolo veți găsi vinovatul pentru cel mai incompetent guvern din istoria României. (…) România a devenit oaia neagră a Europei – un exemplu negativ de cum nu se testează, de cum nu se ajută mediul de afaceri. (…)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nicio taxă nu va creşte a susţinut premierul dar şi liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, care nu s-a abţinut de la ironii de la tribuna parlamentului:

“După discursul președintelui PSD, mi-a venit în gând începutul unei rugăciuni pe care o rosteam când eram copil și spuneam «Înger, îngerașul meu». Acum am actualizat-o, pentru că îmi dau seama că unii chiar nu mai au limite. Și vă spun: «Înger, îngerașul meu, scapă-ne de pesedeu».”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Bugetul trebuie votat de un parlament legitim, spune şi Uniunea Salvaţi România. PSD ştie asta, dar da dovada de ipocrizie, a acuzat Cătălin Drulă. Deputatul -a acuzat pe liberali de lipsă de transparenţă:

Dacă PSD face o porcărie, nu înseamnă că PNL poate să facă o altă porcărie. Colegi din PNL, criticam împreună PSD și pe Dragnea pentru lipsa de transparență. Acum sunteți la butoane și faceți aproape la fel. (…)

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vezi aici ședința integrală: