Confidenţialitate

Orban: Executivul este pregătit să adopte măsuri pentru susținerea companiilor afectate

Premierul Ludovic Orban a declarat că guvernul reînvestit pe care îl conduce este pregătit să adopte măsuri pentru susținerea companiilor afetate de pandemie, nominalizând domenii precum transporturile, cele de marfă, restaurante.

“Am constituit un grup de lucru care să analizeze impactul economic și să pregătească măsuri care să susțină toate domeniile economice. Este clar că în transporturi, rutier, de marfă, în domeniul ospitalității- cafenele, restaurante, ca și în alte domenii, impactul este foarte mare și Guvenrul este pregătit, printr-o consultare amplă cu patronate și indicate, să adopte măsuri rapide pentru companiile din domeniile afectate și a angajaților care riscă să aibă de suferit”, a declarat șeful executivului.

Guvernul ia în calcul limitarea prețurilor unor produse, pentru a evita specuala, ala cum sunt măștile, mănușile, biocidele, dezinfectanții și alte echipamente de protecție sanitare.

Pe lângă procedurile de achiziție rapidă a produselor necesare, premierul Ludovic Orban a menționat întărirea Direcțiilor de Sănătate Publică, a Ministerului Internelor, a capacității spitalelor de a furniza servicii de sănătate.