Confidenţialitate

Orban, despre majorarea pensiilor cu 40%: Sub nicio formă! Ne îndreptăm spre incapacitate de plată

Reacție dură a premierului Ludovic Orban după adoptarea în Parlament a proiectului de lege privind rectificarea bugetară, prin care pensiile vor fi mărite cu 40% așa cum a dorit PSD, nu cu 14% așa cum a decis Guvernul PNL.

”Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză economică”, a spus premierul în urmă cu puțin timp. Ludovic Orban a subliniat din nou că nu sunt bani pentru majorări.

Să votezi, în condițiile unei contracții economice care a dus la o lipsă de venituri, majorări de 6,7% din PIB, fără existența niciunui venit suplimentar, demonstreează că PSD este de fapt inamicul public numărul 1 al României și al economiei românești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

PNL a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională modificările aduse rectificării bugetare.

Nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări. Toate pârghiile constituționale și legale pe care le avem la dispoziție, le vom folosi pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei aberații economice. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Orice creștere de cheltuieli, așa cum sunt cele provocate de criminalii economici de la PSD, nu face altceva decât să îndrepte România spre incapacitate de plată. La ora actuală, urmare a votului din Parlament deja România suferă, deja e pusă sub semnul întrebării capacitatea de a accesa fondurile din facilitatea de recuperare și reziliență. Există oficiali europeni care au spus acest lucru.

De asemenea, agențiile de rating sunt în evaluarea economiei românești. O astfel de decizie riscă să aibă consecințe dramatice pentru Românie. Îi rog pe părinții noștri să mă creadă pe cuvânt – creșterea punctului de pensie cu 177 lei este maximum. Nu se poate mai mult, adaugă șeful Executivului.