Orban: Dacă vor creşte cazurile de infectare, cu siguranţă ritmul de relaxare se va încetini

Premierul a anunţat, luni, că o eventuală înmulțire a infecțiilor cu noul coronavirus va încetini ritmul de relaxare a restricțiilor impuse în contextul epidemiei.

“Am vrea să nu mai apelăm la nicio măsură de restricţie, acesta este obiectivul nostru. Sigur că atingerea acestui obiectiv depinde în mare măsură de evoluţia epidemiei. În măsura în care românii vor respecta regulile, se vor păzi pe sine şi îi vor păzi şi pe ceilalţi, vor purta mască, vor respecta distanţa fizică, vor respecta regulile de igienă, vor respecta toate regulile de dezinfectare care sunt stabilite în ordinele comune, riscul de răspândire al epidemiei se va diminua şi nu vor fi necesare restricţii sau revenirea la anumite restricţii. Noi nu ne dorim lucrul ăsta şi în mare parte depinde de tratarea cu foarte multă seriozitate şi responsabilitate a respectării regulilor”, a spus Ludovic Orban.

“Dacă vor creşte cazurile de infectare, cu siguranţă ritmul de relaxare se va încetini. Eu am încredere, totuşi, că majoritatea zdrobitoare a românilor vor respecta regulile şi că nu va fi necesar să readucem vreo restricţie dintre cele care au existat. Vom vedea cum evoluează lucrurile, dacă va fi posibil vom lua noi măsuri de relaxare, dacă nu, vom amâna măsurile de relaxare”, a adăugat șeful executivului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS