Orban: Avocatul Poporului se comportă mai mult ca avocatul PSD

Premierul a criticat, sâmbătă, solicitarea Avocatului Poporului de a elimina măsura verificării temperaturii elevilor care susțin exemanele naționale.

“Nu cred că Avocatul Poporului are vreun motiv să ia pozițiile publice pe care le ia, decât vreun motiv de natură politică, pentru că în ultima vreme se pare că se comportă mai mult ca avocatul PSD, decât avocatul românilor. În ceea ce privește persoanele care nu pot să dea examen și e vorba de ambele examene, se va organiza o sesiune de examinare ulterioară, la două săptămâni. Vor avea dreptul de a da examen. Asta este decizia care a fost anunțată. Nici unui copil nu-i va fi răpit dreptul de a-și da examenul și în bază examinării să poată să urmeze, fie să se înscrie la un liceu unde dorește, fie ulterior să-și urmeze cariera universitară, în cazul în care dorește să aibă o carieră universitară”, a spus Ludovic Orban.

Avocatul Poporului a recomandat Ministerului Educației și Ministerului Sănătății ca elevilor care dau BAC-ul sau Evalurea Națională să nu li se ia temperatura înainte de examen.

Instituția solicită ca limita de 37,3 grade să fie eliminată dintre condițiile impuse elevilor care urmează să dea Evalurea Națională și Bacalaureatul.

Ministerul Educaţiei nu vrea să renunţe la termoscanare şi va testa de 4 ori, la un interval de 2-5 minute, elevii cu temperatură mai ridicată de 37,3.

Părinţii spun că aceşti elevi ar trebui să dea examenul alături de colegii lor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS