Orașul Sydney, amenințat de un incendiu de vegetație masiv

Aproximativ o suta de incendii de vegetație afectează statul australian New South Wales, cel mai sever dintre acestea amenințând orașul Sydney, care toată săptămâna a fost acoperit de fum, informează Mediafax, citând BBC News.

Peste 2.000 de pompieri se luptă cu incendiile, în condițiile în care intensitatea acestora a crescut în ultimele 24 de ore.

Începând din luna octombrie, incendiile de vegetație au provocat șase decese și au distrus peste 700 de locuințe în Australia.

Sydney, cel mai mare oraș din Australia, a fost toată săptămâna acoperit de fum, care a provocat o creștere a numărului de persoane cu probleme respiratorii. Autoritățile au anunțat vineri că trei focare au fuzionat într-un „mega incendiu” la nord de Sydney, devastând peste 300.000 de hectare.

Multe incendii au mistuit zone întinse timp de mai multe săptămâni întregi, fiind alimentate de condițiile uscate provocate de seceta severă care a afectat țara, fenomen despre care meteorologii spun că este exacerbat de schimbările climatice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS