Orașul Sulina, realimentat cu energie electrică

Compania E-Distribuţie Dobrogea anunţă că, de sâmbătă seară, orașul Sulina este alimentat din nou cu energie electrică.

Orașul cu 4.000 de locuitori, a rămas fără apă potabilă şi fără căldură de peste 48 de ore, anunța primarul localității, Nicolae Răduș, fiind afectat de viscol puternic și de căderi abundente de zăpadă care au produs avarii în rețeaua de alimentare.

Totuși, nu toate problemele au fost rezolvate. Se intervine pe teren pentru remedierea deranjamentelor individuale.

În intervalul 18-19 ianuarie 2018, în zonă a fost în vigoare avertizarea meteo „Cod portocaliu şi galben de vânt în rafale”, cu viteze de peste 130 km/h. Drept urmare, în judeţul Tulcea au fost avariate instalaţiile de distribuţie a energiei electrice: 6 stâlpi de înaltă tensiune şi 115 stâlpi de medie tensiune au fost rupţi de furtună, precizează compania E-Distribuţie Dobrogea.

Sâmbătă, în jurul orei 17.00, aliemntarea cu energie a fost reluată, a anunțat sursa citată.

„(…) se intervine pentru remedierea numeroaselor deranjamentelor individuale. Circa 90% dintre clienţii afectaţi de furtună au fost alimentaţi până în această seară, iar pentru un număr de 2.700 clienţi se intervine în continuare, inclusiv pe parcursul nopţii. Acolo unde situaţia permite (nu există pericol de accidentare), s-a decis racordarea clienţilor prin grupuri electrogene, pentru a reduce timpul de întrerupere până la remedierea definitivă.” Comunicat E-Distribuţie Dobrogea

Cei care întâmpină în continuare probleme pot sesiza deranjamentele la numerele TelVerde (gratuite din rețelele naționale) 0800 070 555, 0800.070.444 şi 0800.070.888.

Afectați sunt și locuitorii din Crișan (aproximativ 1200) care nu au avut nici sâmbătă după-amiază energie electrică.

Am mai avut probleme cu energia electrică, dar niciodată pentru o perioadă atât de mare. Oamenii iau apă potabilă din magazine şi cu găleata din Dunăre pentru nevoile din gospodărie.” Primarul comunei Crişan, Ilie Munteanu, pentru agenția de presă AGERPRES

De asemenea, în comuna Maliuc, cu aproape 1000 de locuitori, după aproape trei zile fără energie electrică, a fost adus un generator a adus un generator pentru staţia de tratare a apei potabile, astfel că locuitorii au primit din nou apă potabilă, a anunțat primăria localității pentru agenția națională de presă.

În total, aproximativ 30 de comunități izolate din județul Tulcea nu aveau energie electrică în urma viscolului și ninsorilor. Anterior, zeci de localități s-au confruntat cu aceeași problemă joi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS