Oraşul din România ai cărui vizitatori au depăşit numărul locuitorilor

În 2016, Cluj-Napoca a fost vizitat de aproximativ 370 de mii de vizitatori, cu puţin peste numărul total de locuitori ai oraşului, populaţia înregistrată la ultimul recensământ fiind puţin sub 325.000 de locuitori, scrie digi24.ro.

Cei mai mulţi dintre turiştii străini au venit din Franţa, Marea Britanie, Franţa, Germania, dar şi din Statele Unite.

În 2016 am avut cu 15% mai mulţi turiști care au vizitat Cluj-Napoca decât în anul 2015, iar numarul total al celor care ne-au vizitat a depășit locuitorii rezidenţi ai orașului, fiind apreciaţi la circa 370.000 de vizitatori, turiști, pe tot anul 2016”, a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Din cei aproape 370.000 de vizitatori, aproape un sfert au fost turiști străini. Comparativ cu anul 2015, numărul lor a crescut cu peste 10 la sută.

Turiştii sunt atraşi de Piaţa Unirii, Piaţa Muzeului, Dealul Cetăţuia, Grădina Botanică sau de Parcul Central.

Piaţa centrală a oraşului adăposteşte unul dintre monumentele reprezentative ale arhitecturii gotice din Transilvania. Este obiectivul turistic cel mai căutat în Cluj-Napoca.

Cei care vizitează se declară impresionaţi de arhitectură, dar şi de istoria de peste 500 de ani a Bisericii Sfântului Mihail. 

Cluj-Napoca a fost în 2016 al patrulea cel mai vizitat municipiu din România, după București, Constanţa și Brașov.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS