Confidenţialitate

Orașul Deva, fără apă caldă. Din lipsă de cărbune, termocentrala Mintia s-a oprit

Cele aproape 4.500 de apartamente racordate la sitemul centralizat de termoficare al orașului hunedorean Deva au rămas, duminică, fără apă caldă.

Termocentrala Mintia s-a oprit din lipsă de cărbune, instalaţiile urmând să fie repornite pe 1 iulie.

Potrivit administratorului special al Complexului Energetic Hunedoara situația este cauzată de oprirea Minei Lupeni, care a fost inundată în urma ploilor torenţiale din Valea Jiului.

“Se lucrează la evacuarea apei din Mina Lupeni, procedură care o să dureze, credem noi, vreo două zile. În acest timp o să pornească şi abatajul de la Mina Livezeni, unde s-a deschis un nou front de lucru. De luni se vor face probele la noul abataj şi sperăm că de marţi, cel mai târziu miercuri, să începem producţia de cărbune la Mina Livezeni. Tot cărbunele va ajunge la termocentrala Mintia, care va porni”, a declarat Cristian Roşu pentru Agerpres.

Potrivit acestuia, că în perioada de staţionare vor fi efectuate mai multe revizii la termocentrală, care va fi oprită luni şi marţi, pornirea fiind prevăzută pentru 1 iulie.

Liderul Sindicatului “Solidaritatea Hunedoara” şi-a manifestat îngrijorarea faţă de oprirea termocentralei Mintia, pentru a doua oară în luna iunie.

“Termocentrala Mintia a rămas fără cărbune. Nu mai avem pe stoc, deşi, ca organizaţie sindicală, am solicitat, de mai multe ori, ca acesta să fie asigurat de la rezerva de stat. Suntem îngrijoraţi despre ceea ce se va întâmpla în viitor cu veniturile termocentralei, deoarece acum stăm până miercuri, iar în urmă cu două săptămâni am avut o altă oprire, tot din cauza lipsei cărbunelui”, a spus Cristian Iştoc.

Termocentrala Mintia numără circa 700 de angajaţi şi face parte din CEH alături de termocentrala Paroşeni şi minele de cărbune Lupeni, Livezeni, Lonea şi Vulcan.