Confidenţialitate

Orașul Brașov depășește rata de infectare de 3 la mia de locuitori | AUDIO

Orașul Brașov depășește rata de infectare cu coronavirus de 3 la mia de locuitori și intră pe scenariul roșu.

Informația a venit în această dimineață printr-un mesaj Ro-Alert, în lipsa altui anunț oficial sau a unor noi măsuri instituite de autorități, transmite corespondentul Europa FM.

Situația depășirii pragului de 3 cazuri COVID la o mie de locuitori era așteptată pentru municipiul Brașov încă de la finalul săptămânii trecute, când incidența ajunsese deja la 2,99.

În ciuda acestui fapt, mesajul Ro – Alert de luni dimineața a venit înaintea raportărilor zilnice și înainte ca autoritățile locale să se întrunească pentru evaluarea situației.

Conform mesajului Ro-Alert, școlile își mută complet activitatea în online, iar activitatea în interior a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, muzeelor, sălilor de spectacol și sălilor de jocuri de noroc se suspendă.

Măsurile anunțate în acest fel de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov nu sunt însă susținute la acest moment de alte autorități.

Potrivit prefectului județului Brașov, comitetul decident se va întruni marți după-amiază.

Până atunci, populația trebuie să respecte vechile măsuri impuse, elevii merg la școală, iar interioarele restaurantelor și celorlalte spații de agrement rămân deschise.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristina Nica