Orasele europene, printre destinatiile populare pentru luna de miere

Și hotelierii români pregătesc pachete speciale pentru cuplurile proaspăt căsătorite.

După stresul și emoțiile pregătirilor, perechile proaspăt căsătorite merită o vacanță în doi. În ciuda tendinței de a scurta luna de miere, din lipsa banilor sau a timpului, orice cuplu vrea ca atunci când pleacă în mariajul de nuntă să aibă parte de mult romantism. Și aici intră în acțiune agențiile de turism și hotelierii.

De exemplu, hotelierii români îi întâmpină pe îndrăgostiți cu multe surprize, unele oferite gratuit, din partea casei, afirmă vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Dragoș Răducan.

De la petalele de trandafir presărate în camera de hotel la masajul sub frunze de palmieri şi o cină romantică pe malul mării – cuplurile cu dare de mână pot petrece luna de miere în orice destinație exotică visează să ajungă. Iar ofertele nu lipsesc deloc pe acest segment. Vacanța în doi în Mauritius, Cuba sau Bora-Bora costă câteva mii de euro.

Pe de altă parte, orașele europene sunt mereu o variantă mai accesibilă și, în același timp, romantică. De altfel, un top al destinațiilor romantice făcut de un site de matrimoniale pune pe primul loc Parisul. Din clasament, nu lipsesc orașele Praga sau Bruges. Un sejur în Europa începe de la 2-300 de euro. Tocmai de aceea, orașele din Europa se numără printre destinațiile populare pentru petrecerea lunii de miere.