Ora Pământului, sărbătorită în lume

Oraşele lumii au celebrat, sâmbătă, Ora Pământului, eveniment care îşi propune să sensibilizeze omenirea faţă de efectele pe care le au schimbările climatice asupra planetei.

Faimoasa Operă din Sydney, turnurile Petronas din Kuala Lumpur, Empire State Building din New York, Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro, Piaţa Roşie din Moscova, Colosseumul din Roma, Turnul Eiffel din Paris, Poarta Brandenburg din Berlin, Palatul Buckingham din Londra, alături de Palatul Parlamentului şi Palatul Victoria din Bucureşti, se numără printre obiectivele care s-au cufundat în întuneric pentru 60 de minute.

Iniţiativă a australienilor, Earth Hour este îmbrăţişată la ora actuală de 187 de ţări, care sting luminile la ora locală 20 şi 30 de minute.

Avertizând că resursele şi ecosistemele Terreu sunt “sub asalt”, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a opinat că “Ora Pământului reprezintă un prilej pentru a ne demonstra hotărârea de a face o schimbare”.

Campania “Ora Pământului” a obţinut importante succese în ultimii ani, aşa cum ar fi interzicerea folosirii plasticului în Insulele Galapagos sau plantarea a 17 milioane de arbori în Kazahstan. De asemenea, în China şi Singapore au fost lansate campanii împotriva folosirii pungilor de plastic ce poluează oceanele, au fost plantaţi copaci în Indonezia, Kenya şi Pakistan, iar în Croaţia şi Slovenia a fost lansate iniţiative pentru salvarea râurilor.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS