Opt persoane şi-au pierdut viaţa într-un atac armat din Thailanda

Autorităţile thailandeze au anunţat marţi dimineaţă că opt persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv un copil, în urma unui atac armat din provincia sudică Krabi. Asemenea incidente armate sunt extrem de rare în ţara asiatică, transmite NBC News.

Iniţial, atacatorii înarmaţi şi-au forţat intrarea într-o clădire rezidenţială şi au luat unsprezece persoane ostatice, înainte de a le ucide în provincia Krabi, care este o destinaţie turistică populară din Thailanda.

Alte trei persoane au fost rănite în urma atacului armat, iar autorităţile locale cred că este vorba de o dispută personală.

”Ei au fost găsiţi în această dimineaţă. Opt persoane au murit, iar trei au fost rănite. Cu toţii au fost găsiţi în casă”, a declarat un ofiţer de la secţia de poliţie din Ao Luk.

De asemenea, autorităţile locale cred că este vorba despre cinci sau şase criminali.

Thailanda are un număr ridicat de proprietari de arme şi multe persoane cară arme pentru protecţie, dar asemenea atacuri armate sunt rare.

Reprezentanţii Ministerului de Interne susţin că există 6,1 milioane de licenţe pentru port-armă în ţara cu 67 de milioane de locuitori. Însă, există şi foarte multe arme neînregistrate în circulaţie în Thailanda.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS