8 angajați și 10 pacienți, infectați cu coronvirus la Spitalul Municipal Pașcani

Ancheta epidemiologică desfășurată la Spitalul Municipal Paşcani, are în continuare în vedere stabilirea tuturor contactilor direcți, izolarea la domiciliu a acestora și testarea pentru COVID-19.

În urma testărilor efectuate, până în momentul de față au fost depistați opt angajați ai unității medicale cu noul coronavirus, ultimul fiind confirmat la începutul acestei săptămâni.

Ancheta s-a derulat în paralel la Spitalul Municipal Pașcani, la Centrul de Primiri Urgențe din cadrul spitalului și la personalul medico-sanitar, care folosea un microbuz în regim special pentru transportul acestora de la Iași la unitatea medicală din Pașcani.

Ancheta epidemiologică a evidențiat faptul că au fost cadre medicale depistate pozitiv cu noul coronavirus care au folosit acest mijloc de transport.

Prin urmare, pentru 27 de contacți direcți din unitatea medicală, dar și din rândul celor care au făcut naveta cu microbuzul spitalului, s-a impus măsura de autoizolare la domiciliu împreună cu membrii de familie ai acestora.

Având în vedere faptul că ultimul cadru medical confirmat pozitiv cu noul coronavirus își desfășoară activitatea la Secția de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Municipal Pașcani, Direcția de Sănătate Publică Iași a demarat imediat o altă anchetă epidemiologica și a testat ieri toți pacienții internați în această secție.

Din cele 48 de teste efectuate, 10 au avut rezultat pozitiv.

Pacienții confirmați vor fi transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași.

În momentul de față, internările în Secția de Îngrijiri Paliative sunt sistate.

De asemenea, continuă testarea în rândul personalului medical.

Ancheta este în desfășurare și ulterior vom oferi alte date preliminare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS