Opoziția siriană salută atacul SUA asupra bazei aeriene

Opoziția din Siria a salutat atacul Statelor Unite asupra bazei aeriene Shayrat. Totodată a îndemnat la noi atacuri, după ce 59 de rachete Tomahawk au lovit joi-noapte baza, distrugând-o aproape în totalitate. De la această bază a fost lansat marți atacul chimic, soldat cu cel puțin 86 de morți și sute de răniți.

”Noi sperăm la o continuare a atacurilor, pentru a împiedica regimul să-şi folosească avioanele pentru a lansa orice noi atacuri aeriene sau să folosească din nou arme interzise la nivel internaţional”, a declarat Ahmad Ramadan, şeful biroului de presă al Coaliţiei Naţionale Siriene, o grupare politică de opoziţie.

”Baza aeriană vizată de atacul american a fost folosită pentru a omorî sirieni”, a mai spus Ramadan.

Hasan Haj Ali, comandantul grupării rebele Armata Idlebului Liber, care luptă în cadrul Armatei Siriene Libere, a declarat pentru Reuters că atacul a avut loc într-o ”fază foarte importantă” şi le arată sirienilor că ”încă mai există umanitate în lume”.

Acesta a mai spus că nu se aşteaptă la alte atacuri, însă ”putem spune că a venit timpul foarte potrivit ca Bashar al-Assad şi criminalii luib să ajungă la coşul de gunoi al istoriei”.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că a ordonat atacul cu rachete asupra bazei aeriene.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS