Opoziția depune moțiunea împotriva ministrului Oprea

Opoziția depune, astăzi, o moțiune simplă împotriva ministrului Internelor.

PNL vrea ca Gabriel Oprea, dar şi premierul Victor Ponta, să ofere explicaţii în parlament despre situaţiile în care echipajele Poliției Rutiere însoțesc demnitarii.

Într-un comunicat transmis aseară, după o discuţie avută cu şeful statului, Gabriel Oprea a anunţat că nu demisionează de la conducerea Ministerului de Interne.

Preşedintele Klaus Iohannis îl sfătuise pe numărul 2 din guvern să renunţe la funcţie pentru că nu a oferit, timp de 5 zile, lămuriri după accidentul în care a murit un poliţist din escorta sa.

Tânărul Bogdan Gigină căzuse cu motocicleta într-o groapă de pe o stradă din Capitală. Informaţia că agentul făcea parte din coloana oficială a apărut, săptămâna trecută pe surse, şi confirmată după două zile de insistenţe ale presei.

După un weekend cu proteste de stradă îndreptate împotriva sa, Gabriel Oprea a susţinut, ieri, că a preferat să nu iasă cu declaraţii publice din respect pentru familia îndoliată. Potrivit lui, accidentul, despre care n-ar fi aflat decât după câteva minute, s-a produs în timpul unei deplasări profesionale. Ministrul Internelor nu a lămurit însă de unde venea și încotro se îndrepta, pentru a şti dacă era o situaţie de urgenţă şi se impunea coloana oficială. De aici, suspiciunea de abuz în funcţie.

Președintele PSD a admis că autoritățile au greșit pentru că nu au venit cu precizări imediat după accident. Liviu Dragnea consideră că varianta demisiei se află în terenul lui Gabriel Oprea, iar cea a demiterii îi revine doar premierului.