Confidenţialitate

Opoziția depune moțiune de cenzură împotriva lui Lucian Bode. Cătălin Drulă: „Nu putem avea un ministru de Interne de mâna a treia în Europa” | AUDIO

Opoziția depune moțiune de cenzură împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, pe care îl consideră responsabil pentru eșecul aderării României la spațiul Schengen. Președintele USR, Cătălin Drulă spune că are susținerea Forța Dreptei și că se așteaptă ca și alți parlamentari să voteze pentru demiterea lui Bode.

Cătălin Drulă: „I-am cerut ieri demisia lui Lucian Bode”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Dipomația serioasă și dosarele serioase se rezolvă la masa băieților mari în Europa cu un stat respectat, reprezentat de oameni care sunt respectați. Dacă România ar fi avut oameni de stat care să o reprezinte nu și-ar fi permis niciodată Austria ceea ce a făcut ieri. I-am cerut ieri demisia lui Lucian Bode. Este de mult timpul să plece. Nu mă mai aștept la onoare, așa că luni vom depune moțiune împotriva lui Lucian Bode alături de Forța Dreptei. Nu putem avea un ministru de Interne de mâna a treia în Europa”, a spus Cătălin Drulă.

Lucian Bode: De abia aștept să prezint opiniei publice tot ceea ce făcut Ministerul Afacerilor Interne

Prezent la o întâlnire a liberalilor unde se discută despre ce mai poate face România în perioada următoare pentru a avea o șansă la aderare, Lucian Bode spune că abia așteaptă să explice în Parlament ce a făcut pentru a convinge Austria că merităm să fim în spațiul de liberă circulație.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Nu ar fi prima moțiune. De abia aștept… De abia aștept să prezint opiniei publice tot ceea ce făcut Ministerul Afacerilor Interne pentru această decizie să ajungă la vot pe masa Consiliului JAI, unde votul este unul eminamente politic”, a spus Lucian Bode.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Lucian Bode, despre o posibilă decuplare a României de Bulgaria în contextul Schengen: Ar fi incorect din partea noastră