Confidenţialitate

USR și PLUS cer alegeri anticipate

Formațiunile de opoziție se vor adresa instanțelor din toată țara pentru a încerca să împiedice punerea în aplicare a ordonanței de urgență numărul 7.

Anunțul a fost făcut, la Europa FM, într-o ediție specială a emisiunii Piața Victoriei, de fostul premier Dacian Cioloș.

Documentul asumat de ministrul Tudorel Toader instituie noi reguli de numire a procurorilor-șefi de la marile parchete și scoate secția specială de anchetare a magistraților din subordinea procurorului general.

Împreună cu liderul USR, Dan Barna, Dacian Cioloș a luat parte la manifestația de protest din București față de adoptarea ordonanței care schimbă legile justiției.

El continuă să ceară demisia Guvernului și organizarea de alegeri anticipate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rîndul său, Dan Barna a adăugat la Europa FM că formațiunile de opoziție discută despre depunerea unei noi moțiuni de cenzură la adresa cabinetului Dăncilă.

Nu sunt excluse negocierile cu UDMR și cu Pro România.

Formațiunea fostului premier Victor Ponta a strîns mai mulți dintre demisionarii din PSD, iar grupul său parlamentar de la Camera Deputaților îl depășește numeric, în prezent, pe cel al demnitarilor de la ALDE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.