Operațiunea ”Revelion 2016”: ANAF verifică toate localurile care organizează petreceri în noaptea dintre ani

Fiscul anunță controale masive în restaurantele din toată țara, în cadrul unei noi operațiuni denumită ”Revelion 2016”.

Inspectorii antifraudă vor verifica în perioada 31 decembrie – 05 ianuarie toate localurile care organizează petreceri de revelion.

Angajații fiscului vor urmări modul în care patronii au înregistrat sumele pentru pachetele vândute, dar și încasările din noaptea dintre ani. În acea perioadă, operațiunea ”Cristal” de verificare a centrelor en-gros va fi întreruptă.

”După finalizarea primei etape a operațiunii “Cristal” și până la reluarea acesteia, la începutul lui 2016, conducerea ANAF a decis ca toate resursele operative și materiale implicate în verificarea centrelor engros din toată țară să fie relocate în cadrul unei noi operațiuni denumită “Revelion 2016”. Astfel, în intervalul 31.12.2015 – 05.01.2016, inspectorii antifraudă vor controla, la nivelul întregii țări, localurile care organizează petreceri de revelion. În cadrul acestei operațiuni se urmărește verificarea modului în care operatorii economici au înregistrat  sumele încasate pentru pachetele de revelion vândute, precum și încasările din seara de revelion care nu au fost prinse în pachetele respective. Acțiunea se bazează pe monitorizarea ofertelor organizatorilor. În etapa de predocumentare, pe baza datelor din surse deschise și proprii legate de capacitatea localurilor, numărul pachetelor oferite la vânzare, cuantumul aprovizionărilor și înregistrarea acestora în evidențele contabile, s-a alcătuit profilul de risc și eșantionul de verificat.” a precizat ANAF într-un comunicat de presă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS