Confidenţialitate

Operațiunea Cronos: ANAF urmează să verifice 300 de firme din toată țara, anunță directorul agenției | AUDIO

Operațiunea Cronos, împotriva muncii la negru, se extinde la nivel național: au fost selectate 300 de societăți care urmează să fie verificate în lunile următoare. Este o acțiune desfășurată de ANAF în toate județele în colaborare cu Inspectoratele Teritoriale de Muncă.

„Trag în semnal de alarmă: cei care practică acest sistem să renunțe la el, să înțeleagă că este corect pentru oamenii care lucrează pentru dumnealor să fie angajați cu acte în regulă, să li se plătească salariile corect pentru munca pe care o prestează și să-și achite obligațiile către bugetul de stat”, a spus Heiuș.

Spre exemplu, în rândul curierilor care livrează alimente, nu ar fi fost declarate aproximativ 5 milioane de ore de muncă, estimează ANAF.

Mai multe persoane au de achitat impozite record pentru banii nedeclarați. Cel mai mare impozit de achitat de o singură persoană este de 1 milion de lei.

În total, în luna august, Fiscul a stabilit impozite de 4,6 milioane de lei.

„Cea mai mare diferență, așa cum v-am obișnuit, eu le dau pe primele trei luni, a fost în județul Timiș o diferență de bază impozabil, practic între veniturile declarate-veniturile exprimate de 4,5 milioane de lei ,impozitul stabilit a fost de un milion de lei. Pe locul doi este o persoană din Vrancea, unde diferență a fost de 3,3 milioane lei impozitul stabilit a fost de 889.000 lei și a treia în Prahova, diferența a fost de 2,7 milioane de lei și impozitul stabilitt fost de 723.000 de lei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât despre încasările în primele 8 luni ale anului ianuarie-august, acestea ar fi crescut cu 20% față de anul trecut, susține președintele ANAF.

„Activitatea ANAF-ului în primele opt luni ale anului a adus la colectarea unor venituri bugetare în valoare de 246,2 miliarde de lei, respectiv o creștere cu 22,4% în față de aceeași perioadă a anului precedent, respectiv august 2021. Am încasat în plus 45 de miliarde de lei față de cele opt luni din anul 2021.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Blue Air nu reia zborurile săptămâna viitoare, ci pe 10 octombrie. Compania invocă lipsa banilor pentru combustibil | AUDIO

Foto: Inquam Photos / George Călin