Confidenţialitate

Operațiunea Cristal: ANAF a dat amenzi de peste 25 de milioane de lei

Fiscul a făcut bilanțul primei etape a operațiunii ”Cristal”, în cadrul căreia au fost verificate numeroase centre en-gros din țară.

Inspectorii de la Direcția Antifraudă au dat amenzi de peste 25 de milioane de lei și au confiscat bunuri și sume de peste 15 milioane de lei.

Cele mai mari sancțiuni le-au primit complexurile Dragonul Roșu și Doraly din București.

   Operațiunea Cristal a început la jumătatea lunii octombrie anul trecut. Timp de 10 săptămâni au fost verificate 4.000 de firme din peste 100 de complexuri, piețe sau depozite din întreaga ţară.

Inspectorii de la Direcția Antifraudă au controlat și aproape 40.000 de mijloace de transport.

S-au dat aproximativ 4.400 de amenzi în valoare de 25 de milioane de lei. Totodată inspectorii fiscului au confiscat bani și bunuri care depășesc 15 milioane de lei și au dispus suspendarea activității a 27 de operatori economici.

Pe primul loc în topul complexurilor amendate se află Dragonul Roșu din București – peste 15 milioane de lei, urmat de Expo Market Doraly, tot din București, cu aproape 3 milioane de lei.

Și în complexul Brintex din Brașov s-au dat amenzi de peste 2 milioane 700 de mii de lei. Alte engros-uri sancționate drastic de fisc sunt din Sibiu, Galați, Focșani, Brăila, Craiova și Oradea.