Confidenţialitate

OPEC: Cererea globală de petrol va scădea în următoarele luni | AUDIO

Cererea globală de petrol va scădea în următoarele luni pe fondul provocărilor economice precum inflația și dobânzile mari. Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol și-a înrăutăţit luni estimările privind cererea globală de țeței pentru acest an.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Economia mondială a intrat într-o perioadă de incertitudini semnificative şi dificultăţi sporite, în trimestrul patru din 2022 – este mesajul transmis de Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol.

Grupul a decis în luna octombrie cea mai semnificativă reducere a producţiei de petrol de la începutul anului 2020 și până acum – au scăzut livrările de țiței în ciuda presiunilor SUA şi ale altor ţări pentru a produce mai mult petrol ceea ce ar fi dus la prețuri mai mici la pompă.

În 2023, OPEC se aşteaptă la majorarea cererii de petrol cu 2,24 milioane de barili pe zi, în scădere cu 100.000 bpd faţă de prognoza precedentă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: După ce au scăzut prețurile de referinţă la gaze naturale în Europa, acestea au crescut din nou, pe fondul scăderii temperaturilor