Confidenţialitate

ONG-urile vor un plan pentru începerea școlilor

Societatea Academică din România vrea ca parintii sa aiba timp să se pregătească pentru inceputul anului scolar si de aceea, e nevoie de un plan de măsuri in urmatoarele 2 săptămani, avand in vedere că școala începe pe 13 septembrie.

Ministrul educatiei a spus ieri că vrea ca școala să înceapă în format fizic, cu toți elevii in bănci, și fără scenarii.

Însă ONG-ul cere măcar un scenariu de avarie, în cazul în care valul patru va impune noi măsuri de restricţie privind mobilitatea populaţiei. Asta ca sa nu ne mai prinda noul an școlar nepregătiti din nou – se arată în scrisoare.

Organizatiile mai cer continuarea orelor remediale si extinderea pentru toate clasele şi ciclurile de învăţământ, şi o masă caldă pe zi pentru fiecare elev şi profesor participant la acest program.
In scrisoarea semnata de 6 ONG-uri se mai cer bani din rectificarea bugetara pentru renovarea cantinelor si pentru  achiziţionarea materialelor igienico-sanitare care lipsesc in multe scoli.

Trebuie investit si in resurse educative in mediul digital pentru profesori, o Biblioteca şcolara virtuala pentru profesori si elevi, in contextul in care pandemia a aratat cat de mult e nevoie ca profesorii sa știe să predea online.