Confidenţialitate

OMV Petrom şi Ford România au semnat un parteneriat strategic

OMV Petrom şi Ford România au anunţat semnarea unui memorandum de înţelegere pentru dezvoltarea unui parteneriat strategic, care vizează, printre altele, alimentarea cu carburanţi Petrom a noilor autoturisme Ford EcoSport produse la Craiova.

„Primele demersuri în cadrul parteneriatului dintre OMV Petrom şi Ford România vizează alimentarea cu carburanţi Petrom, produşi în România, a noilor autoturisme Ford EcoSport, model care a cărui producţie a fost lansată oficial pe 12 Octombrie, la fabrica Ford din Craiova”, se arată în comunicat.

Astfel, vehiculele Ford produse la Craiova vor pleca din fabrică alimentate iniţial cu carburanţi Petrom.

Totodată, după semnarea acestui memorandum, în incinta fabricii de la Craiova va funcţiona o staţie de alimentare cu carburanţi Petrom, destinată liniei de producţie.

Memorandumul defineşte mai multe aspecte ale cooperării dintre cele două branduri, printre care continuarea analizării nevoilor de mobilitate ale tinerelor familii din România, printr-un studiu de piaţă dedicat.

O altă direcţie de cooperare vizează implicarea în iniţiative comune pentru dezvoltarea învăţământului profesional.

O primă activitate comună a avut deja loc, prin participarea inginerilor de la Ford la sesiunea dedicată mecanicilor din Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei.

De la preluarea fabricii, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în operaţiunile de producţie din România, transformând Craiova într-un centru de producţie pentru vehicule şi motoare.

Uzina Ford de la Craiova a produs în 1 septembrie ultimul exemplar al monovolumului B-MAX, ca urmare a planurilor anunţate de companie, de înlocuire a sa cu SUV-ul EcoSport.