Confidenţialitate

OMV Petrom: Cererea de produse petroliere a revenit la nivelul de dinaintea pandemiei

Compania OMV Petrom susține, într-un raport, că cererea de produse petroliere a revenit la nivelul de dinaintea pandemiei de Covid.

Volumele vânzărilor cu amănuntul ale grupului au crescut cu 17% faţă de 1-6/20, reflectând relaxarea restricţiilor de mobilitate, , potrivit Ziarului Financiar.

Compania OMV Petrom a terminat prima jumătate a anului cu venituri de 10 miliarde de lei, la fel ca în perioada similară a anului trecut, şi cu un profit net de 980 de milioane de lei, cu 13% mai mare faţă de primele şase luni din 2020.

„Valoarea veniturilor din vânzări consolidate de 10.126 mil lei în 1-6/21 a crescut uşor cu 1% comparativ cu 1-6/20, în principal datorită preţurilor de piaţă mai bune pentru produsele petroliere şi electricitate, compensând volumele mai mici ale vânzărilor de gaze naturale şi electricitate. Vânzările Downstream Oil au reprezentat 77% din totalul vânzărilor consolidate, vânzările Downstream Gas au reprezentat 21%, iar cele din Upstream 1% (vânzările din Upstream fiind, în mare parte, vânzări în interiorul Grupului, nu către terţi)”, se arată în raportul OMV Petrom.

Pentru primele şase luni ale anului, grupul a avut un buget de investiţii de 1,2 miliarde de lei, cu 23% mai mici faţă de perioada similară a anului trecut.