Confidenţialitate

OMV Petrom a plantat un milion de puieți în cadrul „România plantează pentru mâine”, cea mai mare inițiativă privată de împădurire din țară (P)

OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, a început etapa plantărilor de toamnă din cadrul campaniei „România plantează pentru mâine” cu un eveniment de plantare în apropierea Petrom City. La plantare au participat reprezentați ai ONG-urilor partenere și membrii echipei OMV Petrom.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Cred cu tărie că un viitor verde începe cu fiecare dintre noi, cu fiecare copac plantat, aproape de casă, sau parte dintr-o viitoare pădure. Puietul cu numărul 1.000.000, la care am ajuns, este o dovada a angajamentului OMV Petrom în contextul schimbărilor climatice, dar și a dorinței de a face bine a miilor de voluntari implicați în programul România plantează pentru maine.”

Campania de plantare, care a început în luna martie 2020, se derulează pe parcursul a trei ani și este sprijinită de OMV Petrom cu 4.6 milioane de euro. Acțiunile de împădurire se desfășoară cu sprijinul a șase ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător din România – Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Plantăm fapte bune în România, Pădurea Copiilor, Viitor Plus și Asociația Parcul Natural Văcărești.

Orice pădure începe cu un copac, iar orice copac începe cu o poveste – acesta este sloganul campaniei de anul acesta care marchează un moment important pentru toți cei care au contribuit la acțiunile de plantare. Anul acesta 1 milion de copaci plantați reprezintă 1 milion de povești scrise, ale voluntarilor care an de an au participat la evenimentele de plantare, ale partenerilor care se implică activ în program și ale echipei OMV Petrom.

Christina Verchere, CEO OMV Petrom: „Credem cu tărie că un viitor verde începe acolo unde îl construim: cu primul copac plantat dintr-o viitoare pădure care oferă posibilitatea viitoarelor generații să se bucure de un ecosistem echilibrat. Copacul cu numărul un milion la care am ajunsreprezintă abia începutul a ceea ce ne dorim prin campania de împădurire România plantează pentru mâine și spune povestea miilor de voluntari care de-a lungul timpului s-au implicat în acțiunile de plantare organizate de OMV Petrom”.

Marin Toma, Asociația EcoAssist: ”Începând cu anul 2019, unul dintre principalii sponsori ai Plantăm fapte bune în România este OMV Petrom, alături de care am plantat 68 de hectare și 295.000 de puieți în 14 județe și 23 de localități. Noi suntem onorați să fim parte din cea mai mare inițiativă privată de plantare ”România plantează pentru mâine”, alături de alți parteneri din zona ONG-urilor de mediu. Împreună ne propunem să facem din ziua de mâine una în care fiecare om a plantat cel puțin un copac și are cel puțin o poveste legată de plantare. Programul ”România plantează pentru mâine” pentru noi reprezintă cea mai ambițioasă inițiativă de mediu a unei companii private și suntem bucuroși să luăm și noi parte.”

Fiecare dintre noi poate contribui la România de mâine, pe cont propriu. Astfel, OMV Petrom încurajează comportamentele responsabile față de mediu și oferă posibilitatea de a comanda un pachet de puieți specific zonei în care locuiți, accesând link-ul de aici.

Totodată, pentru cei care vor să afle cum se face o plantare ca la carte, pe site-ul companiei veți găsi și un ghid de plantare care cuprinde toate informațiile de care aveți nevoie!