OMV amână din nou investiţia în perimetrul offshore din Marea Neagră, pentru cel puţin un an

Grupul austriac OMV, care controlează Petrom în România, a decis să amâne din nou decizia finală de investiţie pentru perimetrul offshore de gaze naturale Neptun Deep din Marea Neagră, a anunţat Rainer Seele, şeful companiei.

Perimetrul Neptun Deep din Marea Nea­­gră, cel mai mare proiect energetic off­­shore local, explorat de Petrom ală­tu­­ri de americanii de la ExxonMobilun proiect în care s-au investit deja 1,5 mld. dolari – era în impas încă de la începutul anului, încât austriecii aşteptau să vadă cursul modificărilor fiscal-legislative.

Americanii de la ExxonMobil vor să iasă din proiect, iar OMV a dat de înţeles până acum că ar vrea să achiziţioneze cel puţin o parte din participaţia americanilor.

Grupul austriac este unul dintre cei mai mari investitori de pe piaţa locală, iar OMV Petrom şi OMV Petrom Marketing ocupă locurile 2 şi 3 în topul celor mai mari companii din România, cu afaceri cumulate de peste 35 miliarde lei.

Săptămâna aceasta, OMV a decis să vândă reţeaua sa de 270 de benzinării din Germania pentru a finanţa majorarea participaţiei din producătorul de mase plastice Borealis de la 36% la 75%.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS