”Omul Politic Român al Anului Centenarului este Viorica Dăncilă?” – Sondajul Sputnik arată acum altceva

În urmă cu o zi, publicația rusească Sputnik o nominalizase pe Viorica Dăncilă pentru titlul de ”Omul Politic Român al Anului”.

Doar că după ce informația a fost preluată și de publicațiile românești care nu intră în aceeași zonă de propagandă, rezultatul sondajului public propus de Sputnik a fost răsturnat de cei peste 1000 de oameni care au ales să spună că ”sunt alți oameni poltici care merită acest titlu”.

Joi seară, în defavoarea numirii Vioricăi Dăncilă drept ”Omul Politic Român al Anului Centenarului” s-au pronunțat  58% dintre votanți.

În urmă cu mai puțin de 24 de ore, 68% dintre cei care intraseră pe site-ul publicației Sputnik erau de părere că ”Omul Politic Român al Anului Centenarului este Viorica Dăncilă”.

În articolul în care este anunțată nominalizarea, Viorica Dăncilă este elogiată de publicația Sputnik.

”Prima femeie din istoria țării care conduce Guvernul a avut intervenții memorabile în Parlament, în cadrul unor manifestări interne și internaționale, la ședințele Cabinetului sau în diverse interviuri și conferințe de presă.

Una dintre aceste intervenții al premierului Dăncilă (SIC!), susținută chiar în Parlamentul European pe 3 octombrie 2018, poate fi considerată istorică: În numele României spun de la început că nu am venit să dau socoteală – sunt cuvinte pe care niciun premier sau șef de stat român nu a mai avut curajul să le rostească în fața Europei”, scrie publicația rusească Sputnik.

”Nu se poate spune că totul a fost perfect pe plan intern – fapt pe care chiar premierul îl recunoaște – dovedindu-și și la acest capitol bunul simț aproape unic în politica noastră.

În aceste condiții, Sputnik România Moldova o propune pe Viorica Dăncilă pentru titlul de Omul Politic Român al Anului Centenarului”, explică redactorii Sputnik decizia nominalizării premierului român.

Potrivit prezentării de pe site, ”Agenția de știri Sputnik și-a început activitatea pe piața globală la 10 noiembrie 2014. Sputnik prezintă o lume multipolară, în care fiecare țară are interesele sale naționale, cultura, istoria, tradițiile sale. Sputnik spune ceea ce alții trec sub tăcere”. Sputnik este orientat exclusiv spre auditoriul din străinătate și transmite în limbile rusă, abhază, azeră, engleză, arabă, armeană, gruzină, dari, spaniolă, kazahă, tătară, kârgâză, chineză, kurdă, letonă, română, germană, tagikă, poloneză, portugheză, puștu, sârbă, turcă, uzbecă, ucraineană, finlandeză, franceză, hindi, estoniană și japoneză.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS