Omul de afaceri Theodor Berna a fost retinut intr-un dosar de evaziune fiscala (AUDIO)

Prejudiciul este de 100 milioane euro. Dosarul se află în anchetă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Polițiștii prahoveni au făcut, luni, mai multe percheziții, în urma cărora au ridicat mai multe documente de la sediile societăților implicate în acest dosar.

Theodor Berna, patronul Tehnologica Radion din București, împreună cu mai mulți suspecți, au fost aduși cu mandat la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru a fi audiați.

Regele asfaltului și complicii săi sunt acuzați de spălare de bani și evaziune fiscală, prejudiciul în acest dosar fiind în total de peste 100 de milioane de euro.

Surse judiciare susțin că Theodor Berna, împreună cu ceilalți suspecți, s-ar fi folosit de mai multe firme-fantomă și ar fi făcut diferite tranzacții bancare ilegale în urma cărora s-ar fi obținut aproape 80 de milioane de euro din spălarea banilor, și alte 20 de milioane din evaziune fiscală.

Omul de afaceri a fost consilier al Primăriei Capitalei în anul 1999, iar acum este recunoscut ca al doilea jucător important pe piața asfaltărilor din România şi a firmelor de construcţii.

Berna se află acum în arestul Inspectoratului de Poliție Prahova și urmează sa fie prezentat astăzi în fața instanței Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.