Omul de afaceri Ioan Niculae este audiat astazi la DIICOT (AUDIO)

El trebuie să dea explicații în dosarul în care e suspectat că ar fi cumpărat gaze la preț subvenționat de la Romgaz, deși companiile sale nu aveau acest drept pentru că erau datoare la stat.

Patronul Interagro a respins din nou aceste acuzații.

Omul de afaceri, Ioan Niculae e acuzat că ar fi prejudicat statul cu aproape 130 de milioane de euro, după ce firmele sale ar fi primit gaze la preț subvenționat de la Romgaz chiar dacă înregistrau datorii la bugetul de stat. Patronul Interagro respinge toate aceste acuzații și spune că românii oricum plătesc prea mult pentru gazele naturale.

La intrarea în sediul DIICOT, Ioan Niculae a fost întrebat și dacă a pus în pericol siguranța României după ce a cumpărat gaze din rezerva statului.

La DIICOT, a mai fost audiată și fosta soție a miliardarului, Domnița Niculae. Aceasta e urmărită penal alături de fostul ei soț și de fiica lor, pentru sustragere de sub sechestru și spălare de bani. Anchetatorii spun că patronul Astra Giurgiu ar fi încercat să facă diverse tranzacții pentru a se sustrage sechestrului. Mai exact ar fi încercat să transfere diverse bunuri și sume de bani pe numele fiicei și al soției, de care a decis să divorțeze apoi după 31 de ani de căsnicie.