Confidenţialitate

Omul de afaceri Ioan Niculae, aproape să iasă din închisoare după nici trei luni

La nici 3 luni de la încarcerare, Ioan Niculae obţine în instanţă o primă decizie de eliberare condiţionată din închisoare. Judecătoria Medgidia a admis cererea omului de afaceri, condamnat la o pedepsă de 5 ani cu executare în dosarul Interagro.

Decizia instanței vine după ce o comisie specială a penitenciarului Poarta Albă a fost de acord cu eliberarea condiţionată a lui Ioan Niculae. Hotărîrea poate fi contestată în 3 zile.

La calcularea fracţiei de o treime necesară pentru eliberarea condiţionată, instanţa a ţinut cont de perioada petrecută anterior de Ioan Niculae în închisoare, ca urmare a condamnării primite în 2015 în dosarul “Mită la PSD”.
Atunci, din cei 2 ani și 6 luni de închisoare, patronul Interagro a petrecut efectiv  470 de zile după gratii și a câștigat 150 de zile de libertate ca urmare a celor 5 cărți scrise în închisoare. Pe 18 februarie anul acesta, Ioan Niculae a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

  • Adriana Sârbu

Foto: INQUAM, Octav Ganea