Confidenţialitate

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul său și alte cinci persoane au fost reținute

Omul de afaceri Ilie Carabulea și fiul său, Oprea Nicolae Carabulea au fost reținuți de procurorii DIICOT după mai multe ore de audieri.

Ei sunt acuzați de constutuire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și evaziune fiscală într-un dosar care privește activitate societății Carpatica Asig.

 

Ilie Carabulea, fiul său Oprea-Nicolae Carabulea şi alte cinci persoane  au fost reţinute de procurorii DIICOT Sibiu sub acuzația de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost ridicat de la locuinţa sa din Sibiu, după mai bine de zece ore de percheziţii. La sediul DIICOT au fost aduse 27 de persoane, zece in calitate de suspect spuneau anchetatorii.

Procurorii DIICOT au descins ieri în judeţele Sibiu, Ilfov şi în Bucureşti, la sediile societăţii de asigurări Carpatica şi la locuinţele mai multor persoane

Surse judiciare citate de news.ro spun că gruparea inițiată de fiul lui Ilie Carabulea s-a dezvoltat pe fondul problemelor din piața asigurărilor. Suspecții erau convinși că după preluarea Astra SA, Fondul de Garantare nu dispune de resursele financiare pentru a prelua clienții  Carpatica Asig, – societate care nu deșinea fondurile pentru îndeplinirea obligațiilor față de asigurați. Totodată, ei s-au bazat că intrarea în faliment a Carpatica nu este o opțiune pentru ASF pentru că ar fi destabilizat piața.

Gruparea constituită de Oprea Carabulea a produs un prejudiciu de aproape 70 de milioane de lei.

Omul de afaceri Ilie Carabulea a fost audiat de DNA la finalul lunii februarie cu privire la favorizarea societății Carpatica. Într-un alt dosar care a vizat activitatea societăţii Carpatica magistraţii au dispus arestarea preventivă a lui Carabulea, acesta petrecându-şi mare parte din anul 2014 în arest. Ulterior, măsura a fost înlocuită cu arestul la domiciliu şi apoi cu măsura controlului judiciar.