Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost pus în libertate

Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost eliberat, marţi după-amiază, de la Penitenciarul Jilava, după ce Tribunalul Ilfov a decis eliberarea condiţionată a acestuia. Cocoş a executat un an din pedeapsa de doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul “Microsoft”.

Dorin Cocoş a ieşit din penitenciar în jurul orei 17.00, fiind aşteptat de o maşină.

El a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, limitându-se doar la a le atrage atenţia să nu se împiedice de cablurile de la camerele de luat vederi.

Tribunalul Ilfov a decis definitiv, marţi, eliberarea condiţionată a lui Dorin Cocoş, care a executat un an din pedeapsă.

În 16 august, magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au respins propunerea de eliberare condiţionată a lui Dorin Cocoş, condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare în dosarul “Microsoft”, în care este acuzat că a primit nouă milioane de euro de la Claudiu Florica şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltării Regionale şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florica încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor. Decizia nu a fost definitivă, fiind atacată la Tribunalul Ilfov.

Magistraţii Judecătoriei Sector 4 motivau că omul de afaceri Dorin Cocoş nu trebuie liberat condiţionat deoarece condamnatul încă nu are formată o atitudine de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept.

Conform motivării instanţei, Dorin Cocoş a participat la 14 programe educative, incluzând dezbateri, recenzii de carte, spectacole, concursuri tematice, cercuri de lectură.

“Instanţa reţine că la acest moment nu se impune liberarea condiţionată a petentului chiar dacă acesta a îndeplinit fracţia prevăzută de lege deoarece faţă de acesta funcţiile pedepsei nu au fost realizate impunându-se ca acesta să-şi intensifice eforturile în ceea ce priveşte formarea unei atitudini de respect faţă de valorile sociale şi ordinea de drept. Instanţa consideră că la acest moment petentul nu a executat o perioadă de timp suficientă din pedeapsă”, se arată în motivarea instanţei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS