Confidenţialitate

Omul de afaceri care a construit un metru de autostradă, apel la grevă generală timp de 15 minute

Un om de afaceri din Suceava, în vârstă de 33 de ani, le propune românilor ca pe 15 martie, la ora 15, să întrerupă activitatea  pentru un sfert de oră.

Ștefan Mandachi a realizat un clip original în care explică inițiativa prin nevoia de a protesta pentru că Moldova nu are nicio autostradă.

Clipul s-a viralizat deja pe internet: are aproximativ jumătate de milion  de vizualizări pe facebook și pe youtube,  la mai puțin de 24 de ore de la postarea sa.

Apelul tânărului om de afaceri vine după multe alte inițiative civice: a împărțit milioane de afișe și șervețele cu mesajul “România vrea autostrăzi”, iar acum, a făcut un alt gest simbolic-a construit din banii săi, un metru de autostradă în județul Suceava.

Ștefan Mandachi spune că lipsa drumurilor din Moldova duce la pierderi uriașe de timp, bani și vieți.

Pentru a fi și mai convingător în a arăta efectele unei infrastructuri deficitare în Moldova, omul de afaceri care deține inclusiv o rețea de restaurante și are sute de angajați, a făcut un drum demonstrativ de la Suceava până la București și retur.

Moldova ar trebui să fie legată rutier de sudul și centru țării prin două autostăzi: A 7, Ploiești-Pașcani și A8, Târgu Mureș Iași. A 7 este în acest moment, în faza pregătirii studiilor de fezabilitate.

Cât privește A8, care ar putea fi construită din bani europeni, gratuiți, autoritățile nu se hotărăsc nici măcar în privința traseului.

Ștefan Mandachi spune că se teme că va îmbătrăni, iar Moldova tot nu va avea drumuri normale.

Așa că propune organizarea unei scurte greve generale.

sursa foto: contul de facebook al lui Ștefan Mandachi