Confidenţialitate

Omul de afaceri care a construit o bucată de autostradă organizează astăzi un nou protest | AUDIO

Pentru a protesta faţă de neînceperea lucrărilor la austrăzile din Moldova, omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi organizează de Ziua Unirii un nou protest.

El invită oamenii în localitatea Cumpărătura, din judeţul Suceava, acolo unde, anul trecut, a construit simbolic o bucată de autostradă.

Protestul de anul trecut a fost unul la care au participat oameni din toată ţara, care la ora 15, s-au oprit în trafic sau la muncă, preţ de un sfert de oră.

Acum, protestul are loc tot la ora 15.

“Nu facem hore, hore o să facem cînd o să avem autostradă în Moldova. Nu este niciun manifest, este doar un protest, pentru că nu avem autostrăzi. Să inaugurăm, astăzi, împreună cu cei care vor veni, o cutie poștală în care toți cei care trec pe lângă primul metru de autostradă să poată lăsa o scrisoare către guvern. Poate că atunci vom fi auziți”, a spus Ştefan Mandachi la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ştefan Mandachi spune că l-a rugat pe premierul Ludovic Orban să prezinte planul cu acţiuni concrete pentru construirea celor două autostrăzi aşteptate de 30 de ani: una care să lege Capitala ţării de Iaşi şi alta care să unească Transilvania, de la Târgu Mureş, cu Moldova. Nu a primit încă răspuns:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Omul de afaceri spune că din cauza lipsei autostrăzilor, Moldova este vaduvită pe nedrept de investiţii, ceea ce ţine zona în sărăcie. Oamenii de afaceri autohtoni pierd zilnic bani din cauza lipsei infrastructurii, subliniază Ştefan Mandachi:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.